Ar galima naudotis karšta vonia nėštumo metu?

Administratorius/ November 13, 2023/ Vonia

Kiekvieno iš mūsų gyvenimas yra ypatingas, unikalus bei nepakartojamas. tačiau tam tikri jo periodai – labai svarbūs. Ne išimtis yra ir nėštumas – tai ypatingas tarpsnis kiekvienos moters gyvenime. Ypatingas ne tik dėlto to, kad yra laukiama vaikelio gimimo, bet dar ir dėlto, kad būtent šiuo periodu moterys turi gyventi šiek tiek kitokiu rimtu nei įprastai. Svarbu akcentuoti ir tai, kad aktualiais tapa ir įvairūs klausimai, pavyzdžiui, ar galima naudotis karšta vonia nėštumo metu? Taigi, atsakykime į šį svarbų klausimą.

Ar galima naudotis karšta vonia nėščiosioms?

Atsakant į šį klausimą, verta įsiminti, kad nėščioms moterims tikrai nėra rekomenduojama rinktis karštas vonias, nes tai gali padidinti priešlaikinio gimdymo riziką. Verta pastebėti, kad bus geriausia, jei rinksitės tik tokias vonias, kurių vandens temperatūra bus lygi jūsų kūno temperatūrai. Taip pat svarbu akcentuoti, kad trukmė irgi neturėtų būti ilga – rekomenduojama tik iki 15 minučių. 

Ko dar svarbu nepamiršti?

Taigi, kaip matyti, karštos vonios tikrai nėra geras pasirinkimas. Taigi, jei panoresite jomis pasimėgauti, nei vandens temperatūra neturėtų būti aukšta, nei trukmė neturėtų būti ilga. Na, o dušas yra kur kas geresnis pasirinkimas, tačiau taip pat vandens temperatūra neturėtų būt aukšta – ji turėtų prilygti jūsų kūno temperatūrai. Taip pat svarbu pasakyti ir tai, kad tuo atveju, jei nuspręsit pasilepinti vonioje, tokiu atveju, reikėtų ypač atsakingai rinktis ir kitas priemones, pavyzdžiui, vonios burbulus, vonios druską ar aliejų – rinkitės tik tokias, kurios nesudirigintų ir nekeltų jokios alerginės reakcijos. https://bukimegrazus.lt/category/sveikata/ Burbulinė vonia gali būti geras pasirinkimas, kadangi ji atpalaiduos, tačiau taip pat nepmirškite rinktis tik tinkamą vandens temperatūrą. Taigi, laikykitės šių svarbių rekomendacijų.

Share this Post