Vejapjovės Jūsų kiemui

Administratorius/ February 17, 2014/ Žemės ūkio technika

Norite lengvai ir tinkamai nupjauti žolę kieme? Esant tokiai vejapjovių įvairovei sunku pasirinkti kuri geriausiai tanaus Jums. Šiame straipsnyje paaiškinsime kuo skiriasi žoliapjovių rūšys, padėsime išsirinkti kokios reikia būtent Jums.

Yra išskiriama keletas vejapjovių rūšių. Populiariausios- stumiamos, kurioms nereikia daug elektros ar benzino. Tokia mašina geriau nupjaus seną ar sudžiuvusią žolę, tačiau jėgų taip pat pareikalaus daugiau. Kalbant apie jauną žolę, tokia vejapjovė yra netinkama.

Elektrinės vejapjovės– kompaktiškesnės, pigesnės, tylesnės, tačiau greičiau perkaistančios. Dar vienas trūkumas, šios žoliapjovės visą laiką turi būti prijungtos prie elektros lizdo, todėl mobilumas dar vienas jų trūkumas.

Benzinines vejapjoves galima pavadinti pačiomis galingiausiomis. Jomis galima nupjauti bet kokio dydžio ir tipo žolę. Trūkumai- veikia garsiai ir sunaudoja daug kuro.

Savaeigės žoliapjovės tai vadinami sodo traktoriai. Jie yra daug galingesni už bet kokis kitas vejapjoves, todėl visus darbus apsidirbsite greičiau. Trūkumai- sunku pasiekti siauras vietas ar kampus, bei vartoja daug kuro.

Kokią žoliapjovę pasirinkti, turėtų lemti tokie faktoriai kaip- pjaunamas plotas, žolės tankumas ir tipas, skiriamo laiko kiekis. Visi mūsų aprašyti tipai tinka tiek privačiam naudojimui, tiek paslaugų teikimui. Paverskite savo kiemą meno kūriniu, pasitelkus į pagalbą vejapjovę.

Share this Post