Kokį garso stiprintuvą pirkti?

Administratorius/ April 23, 2016/ Garso technika

Garso stiprintuvas iš esmės atlieka dvi funkcijas: taupo elektros energiją ir tuo pačiu saugo pačią aparatūrą. Tai ypač aktualu tais atvejais, kai aparatūra yra nuomojama ar pasiskolinama – tinkamai pasirinktas ir protingai naudojamas garso stiprintuvas padės užtikrinti, jog aparatūra sėkmingai būtų gražinta tikrajam savininkui. Kokį garso stiprintuvą vertėtų išsirinkti, priklauso nuo Jūsų poreikių.

Galima išskirti skirtingus garso stiprintuvų tipus, priklausomai nuo to, kur juo planuojate naudotis. Namuose rengiant vakarėlį, dažniausiai naudojami buitiniai stiprintuvai – renkantis tokią prekę, vertėtų atkreipti dėmesį į savo turimą aparatūrą ir jos parametrus, kad visi įrenginiai sėkmingai derėtų tarpusavyje ir nekiltų nesklandumų bandant jus visus sujungti.

Automobiliuose garso stiprintuvą turėti ypač svarbu, kadangi jo dėka galima sutaupyti akumuliatoriaus energiją. Mėgstantiems automobiliuose klausytis itin garsios muzikos ir turint galingą aparatūrą, vertėtų paieškoti ir galingo garso stiprintuvo – tokiu būdu akumuliatorius liks sveikas, o garso kokybe skųstis tikrai negalėsite.

Priklausomai nuo poreikių, reikėtų atkreipti dėmesį ir garso stiprintuvo galimybes – jie gali turėti skirtingą išvesčių ir įvesčių skaičių. Pasirinkus garso stiprintuvą, kuriame šis skaičius neatitiks Jūsų turimos aparatūros kiekio, teks kažko atsisakyti ir automatiškai suprastės muzikos kokybė – norint to išvengti, reikėtų apgalvoti, kokią aparatūrą turite dabar ir kokią planuojate įsigyti papildomai.

Rinkoje dažniausiai rasite „Stereo“ ir „Surround“ tipo garso stiprintuvus. Pagrindinis jų skirtumas – atkuriamų kanalų skaičius. „Stereo“ stiprintuvas gali atkurti dviem kanalais įrašytą muziką, tuo tarpu „Surround“ kūrėjai gali pasigirti tuo, jog tokio tipo grotuvas apdoroja net iki šešių kanalų.
x
Kiek ir kokių garso stiprintuvo savybių Jums reikia, viskas ir vėl priklauso nuo poreikių. Pasitarkite, pasikonsultuokite ir neskubėkite greitai priimti galutinio sprendimo – net ir geriausios charakteristikos kartais gali neatitikti realybės, todėl kuo daugiau būsite girdėjęs, tuo didesnė tikimybė iš karto įsigyti kokybišką įrenginį.

Share this Post