Kaip išsirinkti terasos dangą ir į ką atkreipti dėmesį prieš ją įsigyjant?

Administratorius/ July 28, 2021/ Sodo technika

Terasa suteikia puikią galimybę mėgautis gamta bet kokiu oru. Būtent ekspertų įrengta terasa pasižymi patikimumu ir funkcionalumu, dėl to geriausia rinktis profesionalų pagalbą.  Įvairios pagrindinės ir papildomos naujoviškos medžiagos suteikia laisvę statyboms, todėl galite įsirengti unikalią terasą.

Prie namo esančios lauko terasos tampa vis populiaresnės, nesvarbu, kokie yra jūsų namai: privatus namas, kotedžas ar butas, galite terasas naudoti lauke arba net ant stogo. Terasa prie namo sienos gali būti puiki poilsio ar deginimosi zona, nes namo sienos sukurs prieglobstį nuo karštų saulės vonių. Naujos terasos statyboms pasirinkite terasustatyba.lt.

Kokią dangą pasirinkti terasai?

  • Medinės teraslentės. Medienos plokščių privalumai – natūralios, patvarios ir lengvai montuojamos lentos. Vaikščiojimas basomis ant medinių paviršių yra vienas malonumas, dėl to jos tiks ir patiks kiekvienam. Vienas iš pigiausių variantų yra pušies ar eglės impregnavimas. Brangesnė ir patvaresnė maumedžio mediena, ji lupasi tik tuo atveju, jei nebus tinkamai prižiūrima.
  • Plastikas. Bene mažiausiai priežiūros reikalaujanti medžiaga, nepleišėjanti, neskilinėjanti. Tačiau tai žmonėms nesuteiks malonaus jausmo kaip medis, nes nėra natūrali medžiaga.  Be to, keičiantis temperatūrai, vaikščiojant plastikinė danga gali purtytis ir girgždėti.
  • Plytelės. Įperkamos, praktiškos ir ilgaamžės – tai  plytelių dangų apibūdinimai. Akmens plytelės yra ypač patvarios ir ilgaamžės, dėl to jos tikrai nenuvils. Plytelėms puvėsiai, pelėsis ir vabzdžiai negresia, jas lengva valyti. Be to, ši danga beveik visada atrodo madingai.

Pirmiausia, atkreipkite dėmesį į biudžetą, kurį galite skirti terasos statyboms

Atšilus orams vis labiau galvojame apie malonų poilsį.  Tačiau jei nuspręsite įsirengti lauko terasą, turite iš anksto apsvarstyti keletą aspektų, kad ji būtų ne tik graži, bet ir praktiška. Vienas iš pagrindinių dalykų, į kurį turite atkreipti dėmesį yra kainos ir kokybės santykis, dėl to nusistatykite terasos biudžetą.

  • Daug kas priklauso nuo turimų lėšų terasai įrengti:  terasos dydis  ir forma,  jos paskirties. Kad ir kokie dideli norai būtų (jie augs), stenkitės neviršyti planuoto biudžeto – bent jau ne daugiau kaip 30 proc. 
  • Vykdykite pirminę terasos idėją – taip žinosite ko norite ir nepersigalvosite viduryje darbo. Toks sprendimas padės jums sutaupyti ir laiko ir pinigų.
  • Nors daugelis žmonių mano, kad dizainerių paslaugų užsakymas jiems yra per brangus, iš tikrųjų gali būti priešingai. Ekspertai gali padėti jums sutaupyti pinigų – darbas bus sklandesnis ir efektyvesnis, taip pat galite išvengti ir daugybės klaidų, nes ekspertai žino geriausiai, kaip atlikti savo darbą.

Ne ką mažiau svarbus ir terasos dizainas

Terasa yra išskirtinumą suteikiantis aksesuaras jūsų namams, dėl to svarbu ir tai, jog terasa būtų patogi ir graži. Žinoma, grožį terasai galima suteikti įvairiais papuošimais, paveikslais, gėlėmis, tačiau geriausia, jog jai papuošimų nereikėtų ir pati terasa taptų namo papuošimu.

  • Pilnai įrengta terasa taps neatsiejama namo dalimi, pratęsiančia jo stilių, formą ir spalvą. Jei nesate patyręs statybininkas, kreipkitės į dizaino ekspertą, kuris patars dėl medžiagų, augalų sodinimo vietų ar dekoravimo detalių. 
  • Prieš ieškodami patarimo,  raskite  mėgstamas idėjas, medžiagas ir spalvų derinius. Dangai parinkta medžiaga turi atitikti jūsų namų išvaizdą ir gyvenimo būdą, būti funkcionali ir patvari. 

Kiekvienas gali rinktis tokią terasą, kuri jam atrodys gražiausia ir patogiausia, tačiau svarbu pasitarti su specialistais, nes jie jums patars ir padės pigiau ir profesionaliau ją įsirengti.

Share this Post