Kietieji diskai – tik internetu

Administratorius/ November 22, 2015/ Aukštosios technologijos

Kas yra kietasis diskas? Juk kompaktinė plokštelė irgi ne iš silikono ar plastilino pagaminta… Kietaisiais diskais vadinamas visiems kompiuterių specialistams žinomas HDD – Hard Disk Drive. Lietuviškai jis verčiamas ne visai teisingai. Turėtų būti kietojo disko talpykla. Šiuolaikinis angliškas terminas „Drive“ apibūdina ir debesies talpyklas, ir realius serverius, todėl vadinti jį tiesiog disku nėra tikslu. Nors suprantama, kas turima omenyje.
Kietieji diskai internetu parduodami kur kas dažniau, nei specializuotose parduotuvėse. Taip jau yra todėl, kad tai pigiau ir patikimiau, nes pirkėjas gali išsirinkti iš kur kas daugiau variantų, nei sudėta lentynoje.
Šiandien norėtųsi kalbėti daugiau apie HDD, nes būtent jie išlieka varomoji kompiuterių jėga. Stacionarūs kompiuteriai pasižymi itin patogia architektūra, kuri leidžia sujungti daugiau nei vieną diską. Tokiu būdu stacionarus kompiuteris gali turėti ir 10 ir 50 TB talpą. Kam tiek daug atminties? Paprastam vartotojui į valias ir 1 TB diskas, tačiau profesionalams, dirbantiems su didžiuliais duomenų kiekiais tokios galimybės – net labai prie širdies. Nekalbėsime aplink, tiesiai šviesiai: dizaineriams, fotografams, programuotojams, mokslininkams, architektams, inžinieriams ir dar daugybės specialybių atstovams reikalinga didelė talpa kompiuteryje. Dėl to jie renkasi kietuosius diskus – kad netrukdomai galėtų dirbti su duomenimis.
Kietieji diskai internetu perkami dėl kelių priežasčių:
1. Didesnis pasirinkimas. Kam rinktis iš 5, jei galima pasirinkti iš 500 diskų vienoje parduotuvėje?
2. Pigiau. Internetu kietieji diskai – pigiau. Nes nebelieka tam tikrų parduotuvės išlaikymo kaštų.
3. Patogu. Diskus kurjeris gali atvežti tiesiai į biurą, ar namus, kur surinkinėjate kompiuterį. Nereikia pačiam važinėti po parduotuves. Jei gyvenate didmiestyje, nereikia sumokėti už automobilio stovėjimą, ar viešojo transporto bilietą.
4. Visa reikalingiausia informacija. Kiekvienas HDD yra aprašytas, aiškios jo techninės charakteristikos. Žmogus tiek charakteristikų įsiminti negali, todėl pardavėjas gali klysti…
5. Galimybė iš karto pasirinkti reikalingus priedus. Pavyzdžiui, iš karto reiktų įsigyti reikalingas jungtis.
Profesionalai taupo savo laiką, todėl ir perka internetu.
Kietieji diskai kainuoja nedaug. 1 TB diską galima įsigyti už 100 eurų. Tai vidutinė kainą, nes galima gaudyti nuolatos vykstančias akcijas ir taip sutaupyti dar daugiau.

Share this Post