Dujų įrangos montavimas

Administratorius/ December 22, 2015/ Auto technika

Brangstant benzinui, žmonės ima galvoti, kaip mažinti kuro išlaidas ir važinėti pigiau. Vienas šios problemos sprendimo būdų – dujų įrangos montavimas. Jis pasirenkamas dėl šių priežasčių: pirma, taip išleidžiama mažiau pinigų kurui (juk dujos yra perpus pigesnės nei benzinas) antra, automobiliai su dujų įranga tausoja gamtą, kadangi mažiau teršia aplinką. Nusprendus montuoti dujų įrangą automobilyje, svarbu, kad tokį darbą atliktų patyrę automobilių specialistai, kurie gerai išmano savo darbą ir turi visą reikalingiausią įrangą. Nepatartina leisti, kad dujų įrangos montavimas būtų atliekamas nežinomuose automobilių servisuose. Tokių servisų darbuotojai gali neišmanyti gamintojo instrukcijų ir savo darbą atlikti netinkamai. Be to, nežinomame autoservise yra rizika įsigyti neoriginalią dujų įrangą, neatitinkančią techninių reikalavimų.
Dujų įrangos montavimas turi nemažai privalumų. Sutaupomos išlaidos kurui, nes dujos yra apie 50 % pigesnės už benziną. Automobilis, važiuodamas dujomis, mažiau teršia aplinką. Be to, automobilis, varomas dujomis, važiuoja tyliau. Visa tai lemia gerą automobilio variklio darbą ir malonų važiavimą.
Prieš nusprendžiant montuoti dujų įrangą automobilyje, verta žinoti šios įrangos trūkumus. Žiemą automobilis sunkiau užsiveda, todėl patariama jį užvesti benzinu. Taip pat, gali šiek tiek sumažėti maksimalus tokio automobilio važiavimo greitis. Vairuotojai kartais nerimauja dėl pavojaus automobiliui, kad dujų įranga nesugadintų jų mašinos. Dėl to bijoti tikrai neverta, jei dujų įranga automobilyje montuojama laikantis visų montavimo taisyklių ir jei šį darbą dirba profesionalai. Vis dėlto, nepaisant nedidelių trūkumų, dujų įrangos montavimas sutaupo kelionės išlaidas. Eksploatuoti automobilį su įrengta dujų sistema yra ekonomiška ir ekologiška. Dujų įrangos montavimas tinka daugeliui automobilių. Pagal kiekvieno poreikius galima pasirinkti tinkamiausią dujų įrangos tipą. Labiausiai rekomenduojamas dujų sistemos tipas – ketvirtos kartos dujų įranga.

Share this Post