Kiemo vartai – tai ne tik tvora

Administratorius/ January 7, 2016/ Automatika, Statybų technika

Jeigu anksčiau kiemo vartai galėjo būti suvokiami tik kaip apsauginė tvora, dabar jie yra svarbus saugumo ir stiliaus akcentas, galintis turėti ir daugelį funkcijų, pavyzdžiui, telefonspynę. Toks pirkinys yra įsigyjamas ne ką dažniau, nei pats namas ar sodyba, dėl to rinktis vartus patartina dėmesingai ir, geriausia, pasikonsultavus su specialistais.

Kiemo vartai yra skirtingi pagal atidarymo tipą: stumdomi, atveriami kiemo vartai arba varteliai, atidaromi rankomis arba automatiniai. Pagal gamyboje naudojamas medžiagas vartai būna skardiniai, mediniai, segmentiniai, kalviškų raštų ir taip toliau.

Stumdomus vartus rekomenduojama rinktis tiems, kurių turima teritorija neleidžia varčios kreipti į vidų ar į išorę. Tokie vartai taupo erdvę, leisdami ją išnaudoti kitoms reikmėms. Specialistų vertinimu, tai yra pats praktiškiausias būdas užtverti kiemo važiuojamąją dalį. Žiemos sezonu tokie kiemo vartai reikalauja mažiausiai priežiūros. Stumdomas mechanizmas gali būti atidaromas rankomis arba automatinis. Jeigu tai yra sodybos, į kurią atvažiuojate gana retai, vartai, jų atidarymas rankomis jūsų nevargins.

Atveriami dvivėriai arba vienvėriai kiemo vartai taip pat gali būti rankiniai arba automatiniai. Tokie vartai reikalauja daugiau erdvės jų atvėrimui, dėl to svarbu teisingai įvertinti savo turimos teritorijos dydį.

Kiemo vartelių pasirinkimas yra gausus įvairaus dizaino gaminių, juos galima rinktis ne tik pagal funkcionalumą, bet ir kaip ryškią aplinkos stiliaus detalę. Pagal pirkėjo poreikius, kiemo varteliai gali būti su spyna ar kitu užraktu, su įmontuojama telefonspyne ar video kamera.

Geriausia yra pasikonsultuoti su specialistais, kokius vartus pasirinkti: jie patars, kokio tipo vartai geriausiai tiks jūsų kiemui, taip padedant išvengti klaidų, kurių taisymui vėliau prireiktų papildomų investicijų. Pačiam pirkėjui gali būti sudėtinga ir įvertinti vartų detalių ir mechanizmų kokybę, dėl to taip pat patartina nepasididžiuoti ir pasikonsultuoti su specialistais, kad įsigytumėte tik geriausius vartus: juk jie ne tik ilgus metus turės puošti jūsų namo ar sodybos teritoriją, bet ir reikalaus daugiau arba mažiau priežiūros, atnaujinimo, taigi ir naujų investicijų. Įsirengę ilgaamžius vartus, neturėsite nuolat kviesti meistrų remontuoti greitai gendančių mechanizmų.

Share this Post