Cirkuliacinis siurblys šildymo sistemai – šiltų namų garantas

Administratorius/ November 14, 2022/ Automatika

Vandens judėjimas šildymo sistemoje yra vienas esminių veiksnių, lemiančių tinkamą minėtos sistemos veikimą. Žinoma, kaip ir visose kitose srityse, taip ir čia, judėjimas savaime neatsiranda, nes jam yra būtina paskata. Šildymo sistemoje toji paskata yra ne kas kita, kaip cirkuliacinis siurblys.

Kas yra cirkuliacinis siurblys?

Cirkuliacinis siurblys – tai įrenginys, skirtas tam, kad šildymo sistemoje esantis vanduo tolygiau cirkuliuotų. Tolygi vandens cirkuliacija šildymo sistemoje yra reikalinga tam, kad būtų galima užtikrinti tinkamą šilumos sklaidą aplinkoje, t. y., tam, kad patalpos būtų šiltos ir šiluma jose „laikytųsi“. Pažymėtina, kad cirkuliacinis siurblys su elektroniniu reguliatoriumi, pavyzdžiui, ne tik efektyviai „varinės“ vandenį šilumos sistemoje, bet ir užtikrins iki 80% mažesnes elektros energijos sąnaudas. Nepamirškite šio fakto, rinkdamiesi cirkuliacinį siurblį.

Kodėl verta rinktis cirkuliacinius siurblius su elektroniniu reguliatoriumi?

Kaip jau buvo minėta, cirkuliaciniai siurbliai su elektriniu reguliatoriumi, padeda ne tik užtikrinti norimą šilumą namuose, bet ir taupyti elektros energiją. Jeigu ieškote ilgaamžiško, korozijai atsparaus, kokybiško cirkuliacinio siurblio, Jums derėtų pamąstyti apie galimybę įsigyti cirkuliacinį siurblį Ibo Rohtenbach EHI. Šis cirkuliacinis siurblys, kurio korpusas yra pagamintas iš korozijai atsparaus ketaus, pasižymi nesudėtingu elektroniniu valdymu bei gali turėti iki 11 darbo režimų: cirkuliaciniai siurbliai su elektroniniu reguliatoriumi suteikia galimybę nustatyti norimą temperatūrą, sumažinant šildymo kaštus bei racionaliai „naudojant“ šilumą, kai namuose nėra žmonių.

Ką turėtumėte žinoti, pasirinkdami cirkuliacinius siurblius su elektroniniu reguliatoriumi?

Rinkdamiesi cirkuliacinius siurblius su elektroniniu reguliatoriumi, turėtumėte prisiminti, kad jų naudojimui yra taikomi tam tikri apribojimai, pavyzdžiui, pasirinkus jau minėtą cirkuliacinį siurblį Ibo Rohtenbach EHI, turėtumėte prisiminti, kad maksimali vandens temperatūra, tinkama šio siurblio efektyviam veikimui, yra 110 laipsnių pagal Celsijų. Pasirinkus minėtą cirkuliacinį siurblį ir norint, kad jis stabiliai ir ilgai veiktų, yra būtina sumontuoti grubaus valymo filtrą. Šio filtro paskirtis – užtikrinti efektyvią cirkuliacinio siurblio apsaugą nuo sugadinimo arba strigimo.

Renkantis cirkuliacinius siurblius su elektroniniu reguliatoriumi, nepamirškite atsižvelgti į tokius kriterijus, kaip maksimalus slėgis, galingumas, įtampa, montažinis ilgis, pajungimo ypatumai ir kitos savybės, kurias Jums padės įsivertinti pardavimo vietose, įskaitant internetines parduotuves, dirbantys specialistai.

Share this Post