KOKIOS KROSNELĖS YRA NAUDOJAMOS PIRTYSE?

Administratorius/ April 3, 2023/ Buitinė technika, Grožis

Pirtyse yra naudojamos tradicinės malkinės krosnelės, tačiau neretai pasirenkamos ir elektrinės. Pastarąsias praktiškiausia naudoti tiems, kurie gyvena mieste.

Kuo ypatingos malkomis kūrenamos pirčių krosnelės?

Šiuolaikinės malkinės krosnelės pagrinde yra gaminamos iš metalo. Kai kurios iš jų turi papildomą talpą vandeniui pakaitinti, nors pagrindinė jų paskirtis – įkaitinti akmenis. Šias krosneles renkasi tie žmonės, kuriems širdį traukia pats jų kūrenimo procesas, tampantis savotiškos meditacijos forma.
Jų dėka išlaikoma tradicinės pirties aplinka, kurioje garantuojamas puikus garas ir pakankama oro drėgmė. Jei šios rūšies krosnelės pakura išklota šamoto plytomis, tada ją drąsiai galima pavadinti ilgaamže. Kuo daugiau akmenų krosnelė gali įkaitinti, tuo pirtyje išgaunama daugiau garo ir drėgmės. Nuo jų kiekio tiesiogiai priklauso ir šilumos pirtyje išsilaikymo trukmė.

Kuo yra išskirtinės elektrinės pirčių krosnelės?

Elektrinės pirties krosnelės yra praktiškos dėl to, kad palaiko vienodą oro temperatūrą visu maudymosi pirtyje laiku. Tai atlieka jose įdiegtas termostatas, kuris nuolat seka esantį temperatūros lygį, kai tik jis ima mažėti, krosnelė iš naujo ima kaisti. Kad pirtyje oras neišsausėtų, elektrinėms krosnelėms yra pridedamas garintuvas. Tad jeigu norite, galite saunos pobūdžio pirtį vienu mygtuko paspaudimu paversti garine pirtimi. Tiesa, kuo didesnė pirties patalpa, tuo galingesnė turi būti elektrinė krosnelė.

Kuo dar reikia pasirūpinti, kai renkatės sau pirties krosnelę?

Kai renkatės pirties krosnelę, nepamirškite pasirūpinti jai reikalingais priedais. Pavyzdžiui, jei nusprendėte įsigyti malkinę krosnelę, tada jums prireiks dūmtraukio, šilumokaičio ir vandens šildytuvo. O jei pirčiai pirksite elektrinę krosnelę, tai pasirūpinkite įsigyti vandens garintuvą ir įtampos keitiklį. Krosnelės tarnavimo laiką lemia jos sienelių storis, nes plonos sienelės labai greitai pradega ir tampa netinkamos tolimesniam krosnelės naudojimui.

Taip pat renkantis krosnelę omenyje reikia turėti ir pirties patalpos plotą ir tūrį, būti pagalvojus apie tai, kokio garo karštumo norėsite, kad pėrimosi metu galėtumėte gerai jaustis. Kai turėsite atsakymus į visus šiuos klausimus, tada tikrai išsirinksi pačią tinkamiausią krosnelę. O ją pasirinkti jums padės internetinė įmonė: pirciupasaulis.lt.

Share this Post