Vėdinimo sistemos bute: ką reikia apie tai žinoti?

Administratorius/ March 14, 2023/ Vėdinimo sistemos

Kaip žinia, šildymas ir vėdinimas yra tos sritys, kurias svarbu ypač gerai apgalvoti, dar prieš pradedant statyti namus. Na, o, jei šios temos šiuo metu yra aktualios ir jums, tai turime kelis patarimus.

Vienas sprendimų, kurį verta rinktis, jei domina vėdinimo sistemos bute, yra našus palubinis rekuperatorius. Vienas šio pasirinkimų privalumų – nedideli matmenys, todėl galite būti tikri, kad jis neužims daug vietos.

Tačiau ir tai – dar ne viskas; šiandien jau galima rinktis hibridinius įrenginius, t.y., tokius prietaisus, kai rekuperatorius yra įrengimas virš viryklės (kartu su gartraukiu). Belieka tik pridurti, kad toks sprendimas yra labai ekonomiškas ir taupus tiek kaštų, tiek vietos atžvilgiu.

Svarbu akcentuoti ir tai, kad tuose butuose, kurių plotas yra ypač nedidelis, rekuperatorius galima paslėpti ir spintose – tokiu būdų ne tik bus išlaikomas estetinis vaizdas, bet ir sutaupoma vietos.

Taip pat svarbu akcentuoti, kad vėdinimo sistemos yra sprendimas, kuris įdiegiamas tikrai ne vieneriems metams, todėl labai svarbu viską gerai apgalvoti. Aptarkite įvairius variantus, pasidomėkite jų privalumais bei trūkumais, jei reikia – pasikonsultuokite ir su specialistais. Nors toks pasiruošimas gali pareikalauti šiek tiek papildomo laiko, vėliau sau už tai tikrai padėkosite, kadangi būsite tikri, kad priėmėte tinkamiausią sprendimą ir neteks atlikti atnaujinimo darbų, kurie pareikalautų daug jūsų laiko bei papildomų išlaidų.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, jog įrengus vėdinimo sistemą, dar tikrai negalima pamiršti apie natūralų vėdinimą, tad kiekvieną dieną bent kelioms minutėms atverkite langus ir vėdinkite patalpas. Grynas oras ne tik padės padidinti produktyvumą ar išlaikyti koncentraciją, bet ir taip pat – leis jaustis geriau, tiek jums , tiek jūsų augintiniams.

Share this Post