Kompiuteris darbui, mokslams ir žaidimams

Administratorius/ August 31, 2022/ Kompiuterinė technika

Nusprendus įsigyti kompiuterį pirmiausia svarstoma, kam jis bus skirtas: mokslams, darbui, o gal smagiam laisvalaikiui žaidžiant žaidimus. Šis aspektas leidžia kaip reikiant susiaurinti paiešką. Tad kuo skirtųsi pasirinkimas kiekvienu iš šių atvejų?

Kompiuteris mokslams

Mokslams paprastai užtenka nebrangaus, mažiau galingo kompiuterio, tad gerų variantų galite rasti iki 500 eurų. Jei juo bus naudojamasi namuose, žvalgykitės stacionaraus – juk ne paslaptis, jog vaikai mėgsta pažaisti ir žaidimus, todėl stacionarus tam labiau tiks. Jei vaikas mokosi vyresnėse klasėse ar jau studijuoja, galimai labiau aktualus bus nešiojamasis kompiuteris.

Kompiuteris darbui

Šiuo atveju pasirinkimų laukas išsiplečia, mat reikėtų atsižvelgti ir į darbo pobūdį. Pavyzdžiui, jei dirbate daugiau su rašymui, skaičiavimui skirtomis programomis, investuoti į itin galingą prietaisą nėra būtinybės. Tačiau visgi dideliam dokumentų kiekio apdorojimui, kai greitis labai svarbus, galingesnis procesorius ir didesnė operatyvioji atmintis bus didelis privalumas.

Jei darbas susijęs su grafika, reklamų kūrimu ir panašiomis veiklomis, tikslinga ieškoti galingo, puikią raišką turinčio kompiuterio. Negana to, tokiems darbams labiau tiks turintys didelį ekraną.

Jei daug keliaujate ir Jūsų darbo vieta mobili, tuomet nešiojamasis kompiuteris bus šaunus variantas.

Kompiuteris žaidimams

Maksimaliam žaidimų malonumui svarbus greitis, sparti reakcija, puikus vaizdas, todėl rinkdamiesi kompiuterį atsižvelkite į tokius parametrus kaip procesorius, vaizdo plokštė. Už sklandų žaidimo veiksmą atsakinga vaizdo plokštė yra labai svarbi, nes kokybiškas vaizdas reikšmingas ir profesionalams, ir mėgėjams. Geriausia, jei ji bus ne mažiau kaip 2 GB.Kuo didesnė RAM atmintis, tuo sparčiau kompiuteris veiks. Tad nepriklausomai nuo to, ar Jums aktualūs stacionarūs, ar nešiojami kompiuteriai žaidimams, atsižvelkite, jog RAM būtų ne mažiau kaip 6 GB.

Share this Post