Koks maistas kietina vidurius?

Administratorius/ November 13, 2023/ Virtuvė

Visi norime jaustis puikiai kiekvieną dieną. Visgi, mūsų savijautą lemia daug itin įvairių veiksnių. Ne išimtis yra ir mityba. Ji ypač lemia mūsų savijautą. Pavyzdžiui, vienas geros savijautos veiksnių, kurį ypač lemia mityba, yra vidurių būklė: jei jie bus užkietėję, jausimės prastai. Taigi, pats metas atsakyti į klausimą, o koks gi maistas kietina vidurius?

Jau netrukus išvardinsime maisto produktus, kuriuos reikėtų vartoti, jei kamuoja problemų dėl pernelyg laisvų vidurių, tačiau jau dabar galima pasakyti, kad tokių produktų yra ne vienas, todėl galite būti tikri, kad rasite, ką pasirinkti. 

Vienas tinkamiausių maisto produktų, kurį reikėtų rinktis tuo atveju, jei kamuoja tokio pobūdžio problema, yra ryžiai. Ypač puikiai tiks virti ryžių košę: valgykite ją bent kelis kartus per dieną, jei reikia, galite gardinti įvairiomis uogienėmis. Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat verta gerti ir iš ryžių pagamintą nuovirą. Jį pasigaminti labai paprasta, o vartoti reikėtų kelis kartus per dieną. 

Tačiau ir tai – dar ne viskas: taip pat atkreipkite dėmesį ir į tai, kad ypač vertingos gali būti ir avižų kruopos. Iš jų galite pasigaminti ypač daug dalykų, tačiau bene vertingiausi bus avižinė košė bei nuoviras. Taip pat galite avižinių dribsnių dėti kepdami sausainius, pyragus, vyniotinius ir t.t. 

Turint šią problemą, ypač naudingos yra ir tam tikros arbatos, pavyzdžiui, mėtų, šaltmėčių, kmynų ir t.t. Taigi, gerkite šias arbatas kuo dažniau, pavyzdžiui, ryte, per pietus ir vakare. Taip pat puikiai tinka ir bananai, juos galite valgyti vienus arba kartu su kitais vaisiais, košėmis ir t.t. Maisto gamyba virtuvėje – sritis, kuriai turite skirti daug dėmesio.

Share this Post